Fenyőkéreg

Fenyőkéreg!

Fából a melléktermék, a hasznos melléktermék!
A fáknak a kérge (külső része), ha mulcsról beszélünk akkor a fenyőfa kérge!

Fenyőkéreg
Fenyőkéreg

A faháncs alkalmazása közkedvelt minden napjainkban, a családiházak kertjeiben mulcsként, és egyre több helyen találkozhatunk is vele. A sok jó tulajdonsága miatt használjuk, alkalmazzuk mind a kiskertekben, játszótereken valamint a parkok ágyásaiban! De mik is ezek a  jó tulajdonságok, és a felhasználási területek? És egyáltalán mire lehet használni a faháncsot a kerti ágyások mulcsolásán kívűl?

Mire is jó a faháncs?

Otthoni hasznosítás ( nem csak mulcsként ):

A családi házak fűtésére használható félautomata faapríték- vagy pellet tüzelésű kazánok egyre népszerűbbek! A faháncs – fakéreg, fatüzelésű kazánban is jól ég, de vegyes tüzelésű kazán esetén egy adagoló beépítése szükséges! Cserépkályhába viszont nem ajánlott, mert túltöltés esetén gázosodhat, ezért nagyon veszélyes!!

A fakéreg – háncs nagyon jól tartja a nedvességet!

Kertünkben, növényeink között nagyon egyszerűen kialakítható faháncsból a talajtakarás! Általában a kertben használt faháncs, fenyőkéreg! Egyenletesen szétossztjuk a tiszta altalajon a növények alatt! Sőt a veteményekben is alkalmazhatjuk, megvédi a haszonnövényeinket a betegségektől! Valamint nem utolsó sorban, még mindig otthon, a kertünkben, a gyerek játékok alá is teríthetünk, ütéscsillapításra, gyermekeink megóvására! Itthon a legelterjedtebb a borovi és a vörös fenyőkéreg. De igazából bármilyen mulcsot használunk, mind nagyon hasznos, bármilyen fajta!